CANDELIA™ APPLE İLE HASAT SONRASI NATUREL ÇÖZÜMLER
Gıdaları korumak, raf ömürlerini uzatmak amacıyla bir gıdanın yüzeyi üzerinde oluşturulmuş, ince tabakalı, gıda ile birlikte yenilebilen sentetik olmayıp doğal kaynaklardan elde edilen kaplama materyalleridir.
Yenilebilir kaplamalar belirli bir su geçirgenliği veya gaz (oksijen, kar- bondioksit) geçirgenliğine sahip olduklarından kullanıldıkları gıdanın su kaybını önledikleri gibi oksijen geçirgenliğini azalttığı için mikrobi- yolojik ve kimyasal bozulmalara karşı da gıdayı korur.
Su buharı geçirgenliğini azaltarak su kaybını önler. Oksijen ve Karbondioksit geçişişini azaltarak raf ömrünü arttırır.
Meyve üzerindeki mekanik zararları kapatır, hastalık oluşumunu önler.
Meyvelerde parlaklığı ve albeniyi arttırır.
Gıdanın mevcut nem içeriğini kaybetmesine engel olmak.
Gıdanın rengini, aromatik yapısını ve yeme özelliklerini kaybetmesini engellemek.
Gıdanın yüzeyinde olası kontaminasyonlara karşı antimikrobiyal bir film oluşturmak.