Tüm meyveler yaşam döngüleri boyunca bir
miktar etilen üretir, çoğu bakteri ve küf gibi
mikroorganizmaların neden olduğu hasar,
enzimatik süreçler veya morarma nedeniyle
kötüleşir.
Organik yetiştiricilikte de uygulanabilmektedir.
Uzak mesafe taşımacılığa uygundur.
Ağırlık kaybını çok düşük düzeye indirir.
CANDELIA BANANA
KONTROL
CANDELATM BANANA
MEYVE ÜZERİNDE NASIL ÇALIŞIR ?
Tüm meyveler yaşam döngüleri boyunca bir miktar etilen üretir, çoğu bakteri ve küf gibi mikroorganizmaların neden olduğu hasar, enzimatik süreçler veya morarma nedeniyle kötüleşir. Canlı meyvelerde doğal olarak bulunan enzimler, doğal yaşlanma sürecinin bir parçasıdır. Meyvelerin ürettiği etilen gazı, olgunlaşmayı hızlandırarak bir süre sonra raf ömrünü kısaltır. Ayrıca, meyveleri üretim yerinden tüketicilere ulaştırmak için kullanılan taşıma modları, uygun şekilde yönetilmezse meyvelerin zarar görmesine katkıda bulunur. CANDELIA™ BANANA meyvenin nefes almasını yavaşlatarak çalışır ve böylelikle üretilen toplam etileni sınırlar. Bu da olgunlaşma oranını düşürür ve meyve daha uzun süre taze kalır. CANDELIA™ BANANA ayrıca su kaybı oranını yavaşlatır ve suyun buharlaşması için bir bariyer görevi görür, bu da dış derinin büzülmesini önler ve nakliye veya depolama sırasında genel ağırlık kaybının azaltılmasına yardımcı olur.