Gıdaları korumak, raf ömürlerini
uzatmak amacıyla bir gıdanın yüzeyi
üzerinde oluşturulmuş, ince tabakalı,
gıda ile birlikte yenilebilen sentetik
olmayıp doğal kaynaklardan elde
edilen kaplama materyalleridir
Yenilebilir kaplamalar belirli bir su
geçirgenliği veya gaz (oksijen, karbondioksit)
geçirgenliğine sahip olduklarından
kullanıldıkları gıdanın su
kaybını önledikleri gibi oksijen
geçirgenliğini azalttığı için mikrobiyolojik
ve kimyasal bozulmalara karşı da gıdayı korur.
Kiraz, yapısı itibarıyla mekanik ve fiziksel hasarlara karşı
oldukça hassas bir meyve türüdür. Bu nedenle hasat
işleminin oldukça dikkatli ve özenli olması gerekmektedir.
Bunun yanında; hasat esnasında kullanılan ürün toplama
materyallerinin de yumuşak zeminli ve mekanik zarara
karşı ürünü koruyacak biçimde seçilmesi gerekmektedir.
Gıdanın nem içeriğini kaybetmesine engel olmak.
Gıdanın rengini, aromatik yapısını ve yeme özelliklerini kaybetmesini engellemek.
Gıdanın yüzeyinde olası kontami- nasyonlara karşı antimikrobiyal bir film oluşturmak.
İstenmeyen kararma reaksiyonlarını
engellemek.